به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی محمدزاده در دومین همایش مردمی سکته مغزی تبریز، با تأکید بر اهمیت پیشگیری در نظام سلامت، گفت: تمرکز و صرف منابع در حوزه سلامت کشور عمدتاً بر امر درمان بوده است، در حالی که باید به سمت پیشگیری و ارتقای بهداشت حرکت کنیم.
وی اظهار داشت: فرهنگ سلامت ما به گونهای است که تا زمانی که سالم هستیم، دغدغهای برای آینده نداریم، اما پس از بیماری حاضر به پرداخت هر هزینهای برای درمان هستیم که این فرهنگ نیاز به اصلاح دارد.
محمدزاده از ورود به حوزه «اجتماعی کردن سلامت» بهعنوان یک رویکرد مثبت یاد کرد و اظهار داشت: تشکلهای مردمنهاد و انجمنهای خیریه تخصصی، نقش مهمی در این زمینه ایفا کردهاند و میتوانند بار زیادی از دوش نظام سلامت بردارند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد که برای مقابله با بیماریهای قلبی و مغزی که بخش بزرگی از سلامت جامعه را تهدید میکنند، نباید تنها به درمان بسنده کرد.
او با اشاره به محدودیتهای درمانی، بر لزوم ارتقای سواد عمومی سلامت و آگاهیبخشی به جامعه تأکید کرد و گفت: زمانی نظام سلامت و امید به زندگی بهبود چشمگیری خواهد یافت که دانش اولیه مردم افزایش یابد، فرهنگ پیشگیری در جامعه نهادینه شود و مداخلات درست و آموزشهای عمومی به سطح جامعه برسند.
محمدزاده همچنین حمایت از نهادها و تشکلهای غیردولتی را یکی از تعهدات اصلی استانداری در حوزه اجتماعی دانست و افزود: ما وظیفه داریم بستر لازم را فراهم کنیم، اما نسخه عملی این اقدامات باید توسط دانشگاهیان و متخصصان نوشته شود.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت آموزش نسل جدید گفت: باید برای آموزش فرزندانمان برنامهریزی داشته باشیم. نسل ما در برابر یادگیری مقاومت میکند، اما نسل جدید به دلیل تعلق به دنیای مدرن، بسیار پذیراتر است و این فرصتی برای آموزش و اصلاح فرهنگ سلامت است.
نظر شما